Door onze verhuizing en alle drukte daarom heen kwam er niets van een bezoek aan Portugal. Maar het land en de mensen blijven trekken. De uitnodiging voor een bruiloft van een goede bekende was een goede reden om te gaan. Vliegen naar Lissabon is toch een stuk eenvoudiger dan een autorit van drie dagen heen en drie dagen terug. Op het vliegveld van de Portugese hoofdstad huurden we een auto en een paar uur later waren we in Castelo de Vide. Daar betrokken we een appartement van de kapster van Marlies, Joanne. Het huisje heet Sleepy Santiago en ligt op de heuvel, vlak onder het kasteel.  Van daaruit heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kunt kilometers ver kijken. Het verblijf is geweldig goed ingericht en de gastvrije eigenares doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Heel erg aanbevolen voor een verblijf van korte of langere tijd om Castelo de Vide en omgeving te leren kennen! Zie www.facebook.com/sleepysantiagopt 

Het is erg leuk om op 5 minuten van het centrum van Castelo de Vide te wonen. Je loopt zo naar de markt, een restaurant of een winkel. Voor ons was het erg gemakkelijk om met vrienden en kennissen af te spreken voor een kopje koffie of een lunch. Het stadje is heel authentiek en het is heerlijk wandelen door de oude, smalle straatjes.