Fluiten op Sabado Vivo

Elke laatste zaterdag van de maand is er Sabado Vivo in Castelo de Vide. Het is een alternatieve markt met veel biologische producten en kunstnijverheidsartikelen. Je vindt er groenten, kettingen, zeep, boeken. tweedehandskleding, likeuren, olijfolie, etc. Het is er meestal erg gezellig en rond een uur of een is er een gezamenlijke maaltijd van verkopers en klanten. Beide groepen lopen vaak door elkaar: de verkopers kopen van hun collega’s, en de bezoekers worden soms verkopers. De meeste mensen die de markt bezoeken kennen elkaar en het park waar de verkoop plaatsvindt is min of meer een ontmoetingsplaats van gelijkgestemden.

Muziek is er ook op Sabado Vivo. De ene keer een zanggroep, de andere keer een bandje en soms ook een solist met achtergrondmuziek uit de computer. Voor de markt van 28 mei was ik gevraagd om wat te spelen op mijn dwarsfluit. Een heel leuke en vererende uitnodiging. Jammer was wel dat het die dag flink regende en waaide. De fluit werd door de achtergrondmuziek en de saxofoon volledig overstemd. Daar hielp zelfs geen microfoon bij! Een beetje ontevreden over dit eerste optreden was ik wel, maar op de markt vond ik ook iemand anders die fluit speelde. Met de Portugese Maria Simoes ga ik binnenkort duetten spelen en zijn we samen sterk genoeg om zonder achtergrondmuziek iets moois te brengen.