Wandeling Senhora da Lapa

Vandaag hebben we in de buurt van Alegrete de wandeling naar de kapel van Senhora da Lapa gemaakt. Het is een wandeling van ongeveer 10 kilometer door een landschap met veel eucalyptusbomen en pijnbomen. Volgens de beschrijving zouden we ook veel zonneroosjes zien, maar die waren voor het grootste deel uitgebloeid. Wel waren veel velden blauw gekleurd door de pluimlavendel. Het wandeltraject is een beetje teleurstellend: het was vooral een stijgen en dalen door een landschap met weinig afwisseling. Het doel, de kapel van Senhora da Lapa, was gesloten en daardoor was het niet mogelijk om achter het altaar in de grot de prehistorische muurschilderingen te zien. Wel zagen we de vale gier die vlakbij de kapel tegen een rotswand een kolonie heeft. Maar je kunt niet elke dag een geweldige wandeling lopen en je raakt wel een beetje verwend door de wandelingen dichterbij ons huis. In elk geval keerden we tevreden huiswaarts na ter afsluiting een kort bezoek aan Alegrete.