Na heel veel werk in de tuin kozen we deze week voor de Torrinha wandeling. We hoeven hiervoor niet met de auto te rijden want  het traject loopt vlak langs ons huis. Het is geen spectaculaire wandeling, maar je krijgt een goede indruk van het gebied rond Castelo de Vide. Je passeert meerder malen het spoor waarover sinds een jaar of 7 geen treinen meer rijden. Een paar keer is er een mooi gezicht op de stad en het kasteel. En vooral zijn er in deze tijd de bloemen en de vogels die indruk maken. Torrinha is de heuvel (of de berg als je het zo wilt noemen) in de buurt van ons huis. In het dal waar we wonen stroomt het riviertje de Vide. Aan het einde van de wandeling ligt een kapelletje en daarna is er een flinke klim naar boven om het stadje te bereiken. Castelo de Vide is echt een plaats om van te houden: aardige mensen (vriendelijk zijn eigenlijk bijna alle Portugezen), sfeervolle straatjes en leuke restaurants met gezellige terrasjes. Je komt er wel toeristen tegen, maar deze zijn ver in de minderheid. Het locale leven van alledag overheerst.