Pomarinho

Vandaag was Dolf jarig. Dolf is de eigenaar van Pomarinho, een camping in de buurt waar Marlies en ik een viertal jaren hebben gewerkt als vervangers.  We waren op de verjaardag genodigd en terugkomen op Pomarinho is altijd weer thuis zijn op een plek die door de jaren heen heel vertrouwd is geworden. De camping met een natuurvriendenhuis en een tweetal appartementen ligt ten westen van Castelo de Vide, ongeveer 8 km bij ons huis vandaan. Er zijn ruim 20 plaatsen op de camping; daarnaast is er ook nog een natuurcamping waar het ongelooflijk mooi en stil is. Het is echt een aanrader om op Pomarinho te verblijven!

Ook de camping ligt, zoals de rest van de omgeving, helemaal tussen de bloemen. Wij waren er meestal in november en februari en een enkele keer in mei. Deze periode van het jaar is heel bijzonder en niet voor niets is de camping bijna helemaal vol. We vierden Dolf zijn verjaardag met allerlei bekenden en gasten van de camping. Ons werk voor Dolf is min of meer afgelopen: op de camping wordt Dolf nu geholpen door een familie die er vorig jaar is neergestreken. De familie, Gerard en Mariska met hun kinderen, wonen in een yurt op het terrein. Ze zijn daar helemaal op hun plaats.

Na afloop van het feestje zijn we nog even over het terrein gelopen. We zijn niet overal geweest want het gebied van Pomarinho is maar liefst 25 ha. Maar het was er prachtig; vooral bij het meertje waar een vogelobservatiehut is gebouwd. Vogels als de wielewaal laten zich daar goed zien. Volgende keer neem ik daar eens goed de tijd voor.