Een wereld vol bloemen

Half mei waren we na een verblijf in Nederland weer terug op onze plek. Het is er nu prachtig: een wereld Estevavol bloemen. Overal langs de bermen rode, blauwe en gele bloemen. Vooral de explosie aan klaprozen maakt veel indruk. Op het terras heeft de door Marlies opgekweekte Esteva twee bloemen gekregen. Een dag later lagen de bloemblaadjes op de grond van deze plant bloeit maar 1 dag. Je kunt trouwens door heel Portugal van de Esteva genieten, want het is een wilde struik die lange tijd bloemen draagt: de bloemen die zijn uitgebloeid worden steeds vervangen door verse exemplaren.

In onze tuin vonden we de tongorchis, vingerhoedskruid, kaasjeskruid en veel andere soorten bloemen. Op sommige plekken ligt er een veelkleurig bloementapijt. Jammer dat als de warmte van de zomer komt de velden droog en geel worden. maar zo ver is het nog niet: voorlopig kunnen we nog genieten!

DSC_0086                    DSC_0058